6 Şubat 2012 Pazartesi

Galip Baran hitabı!...

EY MİLLETİM !..
Ey özümden çok sevdiğim milletim! Egemenliğin gerçekten sahibi isen; oy verdiğin, bu sorumluluğunun gereğini yerine getirerek seçtiğin, adı yüce kendisi cüce Meclis’e gönderdiğin vekillerini ve de  belediye başkanlarını, kendi özgür iradeleriyle üstlendikleri o kutsal görevi hakkıyla yapabilsinler diye dolgun maaşlar da ödediklerini, denetleyebilmelisin.
Ey özümden çok sevdiğim milletim! Egemenliğin gerçekten sahibi isen; onlardan hesap sormaktan da sorumlusun! Bilesin!
Ey özümden çok sevdiğim milletim! Bu sorumluluğun gereğini yerine getiremeyecek, hakkını veremeyecek kadar aciz ve yüreksiz olduğun, daha iyisine layık olmadığın, lâyık olduğun gibi yönetilmenden belli…Ve bu  senin tercihin!
Tercihin buysa;  kahve köşelerinde, tavla, iskambil oyunlarıyla vakit tüketerek yaptığın vatan kurtarma sohbetlerinde atıp tutmaya hakkın yok… Bunu da bilesin!
Ey özümden çok sevdiğim milletim! Bu arada, Nazım Hikmet’in, “Dilim varmıyor ama koyun gibisin be kardeşim!” ve bir düşünürün, “yaşam buysa, saldım çayıra, mevlam kayıra” deyişlerini hatırlatmak zorundayım, sana!
Diğer taraftan, o sorumluluğun gereğini, kurduğu TUBİKOM (X) (Turguteis Belediyesini İzleme Komitesi) temsilcisi olarak, hakkını vererek, severek yapan; “çalışmanın en yücesi ulus için olanıdır” diyen Atatürk’ün bağımlısı, Turgutreislilerin sözüm ona TAKDİR ettikleri  bir adam, Galip Baran var!
Galip Baran; o sorumluluğun hakkını nasıl verebildiğini merak edenleri, özünden çok sevdiği Turgutreislileri ve aynı şekilde özünden çok sevdiği Türk Milletini;

(a)     TUBİKOM bürosuna (BİLİNÇHANEYE) davet ediyor,
(b)    MUMİKOM, ANKOM ve TRAP ile ilgili aşağıdaki açıklamaları okumalarını istiyor…
(X)   : Bir tarihte Trafik Araştırma Konferansı), MUMİKOM (Muğla Milletvekillerini İzleme Komitesi),  ANKOM (Ankara Milletvekillerini İzleme Komitesi) kurulmuştu. Onlara ne oldu?
Sahi bir de, 1998 yılında, Milliyet Gazetesi ve Sabancı Üniversitesi’nin işbirliğinde gerçekleştirilen, şamatasından geçilmeyen TRAP (Trafik Araştırma Konferansı) vardı…Ona ne oldu?
Ya, 1996 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen uluslararası HABİTAT ve aynı yıl Bodrum’da gerçekleştirilen Yerel HABİTAT  Konferanslarına ne demeli ?
Onlar, o dağlar, hepsi fare doğurdu. Fareler doğuyor bu özümden çok sevdiğim,  parayı verenin düdüğü çaldığı, devletin malının deniz sayıldığı gariban ülkemde!
Ya; Galip Baran’ın gerçekleştirdiği Turgutreis Yerel HABİTAT Konferansı? Ona ne oldu?
O konferans da TUBİKOM da; önce Allah’ın izni, sonra Turgutreis’in delisi Galip Baran’ın himmetiyle, dimdik ayakta…
Turgutreis’in; dünyayı ve dünyalıları dünyalılardan daha çok seven delisi Galip Baran, bu yazının altına imzasını atabilecek bir babayiğit arıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder